Łódź - czyli co mozecie polecic?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • firmek
    Rider
    • 2008
    • 477

Jak Wasze odczucia odnosnie ASO Bednarek?
    Osobiscie jestem raczej zadowolony. Ceny stosunkowo nie wygorowane (jak na ASO), szczegolnie porownujac do innych marek. W moim przypadku zirytowali mnie tylko raz, przy prosbie o wyczyszczenie przepustnicy - za bardzo chyba nie chcieli sie za to brac, generalnie stwierdzili ze to i tak na dwoje babka wrozyla czy pomoze a po przeczyszczeniu moze byc gorzej niz bylo i ze jest szansa ze skonczy sie to na zakupie nowego modulu. Wniosek byl taki ze operacja sie uda ale pacjent zejdzie :cry:
    Ostatnio niestety padl mi mikrostyk w drzwiach (nie pali sie lampka przy otwartych drzwiach). Do ASO sie z tym raczej nie wybieram - oprocz wymiany calego zamka pewnie nic innego nie wchodzi w rachube. Czy mozecie polecic jakies miejsce w Łodzi gdzie moglbym z tym pojechac?

Komentarz

• kontakt.pl
      Drive
      • 2008
      • 62
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

generalnie jak do tej pory jestem zadowolony, potwierdzam ceny jak na ASO nie są astronomiczne
      firmek ja z VW jeździłem do Sztupeckiego zajmuje się naprawą VW, Audi, Seata ale Skode też kiedyś widziałem, ewentualnie zadzwoń

Komentarz

• morgh
        Drive
        • 2009
        • 90

potrzebuje dobrego elektryka -elektronika co zna sie na robocie chodzi mi o podlaczenie c zmaka el szyb i el lusterek pomozcie plissss

Komentarz

• kbjanek
          Rider
          • 2009
          • 381

witam,
          czy ktos kontaktowal sie z bialymi kolnierzykami z bednarka na temat znizki dla ocp? dokladnie znizki na sprzedaz, czesci oraz serwis?
          jak nie to ja wymoszcze pismo i postaram sie podjechac na spot w celu zlozenia podpisow u aktywistow.
          pozdro

Komentarz

• grandi
            Classic
            • 2009
            • 26

Co do Bednarka , hm sądzę że Zimny ma taniej , nowa Skoda Oct wyszła 4 tys taniej u Zimnego ale do rzeczy.

Jeśli ktoś chciał by usługi na dobrym poziomie za dobrą kasę to wkleje ofertę warsztatu z www.vaglodz.pl . Mechanik który prowadzi ten warsztat pracował w salonie skody. Co mogę powiedzieć do tej pory serwisowałem vw u niego i złego słowa nie moge powiedzieć uczciwy.

Firma zajmuje się kompleksową obsługą samochodów osobowych i dostawczych. Jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem i partnerem firmy Castrol. Specjalizacją warsztatu jest grupa samochodów "VW AG" (Volkswagen, Audi, Skoda, Seat), dlatego też największy nacisk szkoleniowy kładziemy w kierunku w/w marek by skutecznie i profesjonalnie zaradzić nawet trudniejszym naprawom oraz przeprowadzić okresowe czynności obsługowe według norm fabrycznych. Dysponujemy specjalistycznymi urządzeniami niezbędnymi do fachowej naprawy zarówno mechanicznej jak i elektronicznej.

[center:58b702ddf3][/center:58b702ddf3]

Serwis wymiany opon/przechowalnia (usługa dostępna od 04.2010)

Wszelkie uaktualnienia, nowości i promocje będą na bieżąco uzupełniane na forum.
            Więcej informacji pod numerem 792-373-562 bądź poprzez wiadomości prywatne.

Komentarz

• mezzo-mix
              Drive
              • 2011
              • 46

poszukuje gazownika ktory by sie podjal zamontowania uzywanej instalacji gazowej oraz taniego lakiernika ktory by zrobil pare zaprawek i prysnal to potem.
              Dużo gazu i dwójkę od razu

Komentarz

• witachu
                L&K
                • 2011
                • 1319

ja również polecam tego mechanika co kolega grandi, uczciwy, miły, ceny przystepne i zna się ja jestem zadowolony
                OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                (znajdź również na fb)

Komentarz

• DanielOctavia
                  Rider
                  • 2011
                  • 432

morgh, Car-El polecam na Ulicy Rozleglej w lodzi ale nie pamiętam ile pozdrawiam nr tel 601-217-057
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53207 Octavia I 1.9TDI

Komentarz

• nrene
                    Drive
                    • 2011
                    • 62

Alarm w mojej Octavii zaczął wariować, podejrzewam czujki ultradźwiękowe. Polecicie jakiegoś fachowca od alarmów? Dzięki

Komentarz

• DanielOctavia
                      Rider
                      • 2011
                      • 432

nrene, mój post wyżej lepki wiedza co robią
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53207 Octavia I 1.9TDI

Komentarz

• nrene
                        Drive
                        • 2011
                        • 62

DanielOctavia, dzięki, nie skojarzyłem. Jutro do nich przedzwonię.

Edit:
                        Rzeczywiście polecam Car-El. Miła i szybka obsługa. Dobre ceny. Wymienione czujki ultradźwiękowe (70zł) i alarm już nie wyje.
                        Dodatkowo założyłem jeszcze jedno zabezpieczenie.

Komentarz

• maciek30_pl
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 192
                          • Octavia III (5E3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Cześć, mam takie pytanko. Mamie w O2 FL 1.4 TSI zbliża się 2 przegląd. Gwarancja się skończyła więc szukam jakiegoś ogarniętego warsztatu który by mi to ogarnął. Może ktoś coś polecić?

Komentarz

• TwoB
                            L&K
                            • 2011
                            • 1086
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

...a w sprawie LPG w Łodzi i okolicach, gdzie podjechać na sprawdzenie/regulację ? Możecie coś polecić?
                            SATYNOWA O2 Tour
                            Z pozdrowieniami
                            Bartek

Komentarz

• maciek30_pl
                              Ambiente
                              • 2010
                              • 192
                              • Octavia III (5E3)
                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

TwoB, ja u tych http://www.cylex.pl/firmy/on-gas-paw...-10986193.html magików zakładałem już gaz do 2 samochodów i są ok. Mogę ich polecić.

Komentarz

• gundam02
                                Ambiente
                                • 2011
                                • 117
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

Witam, ja kolegom z Łodzi mogę polecić Auto serwis Michalak, robiłem tam już parę aut, i zawsze byłem zadowolony tak samo jak znajomi którym go poleciłem. Ceny przystępne - zawsze można się potargować po "robocie" zawsze pokazuje części które wymienił i co z nimi było nie tak.

Linki:
                                Kompleksowa naprawa, obsluga i serwis samochodów osobowych i dostawczych. Zapraszamy

Komentarz

• Andys
                                  Elegance
                                  • 2007
                                  • 762

Zamieszczone przez gundam02
                                  Witam, ja kolegom z Łodzi mogę polecić Auto serwis Michalak, robiłem tam już parę aut, i zawsze byłem zadowolony tak samo jak znajomi którym go poleciłem. Ceny przystępne - zawsze można się potargować po "robocie" zawsze pokazuje części które wymienił i co z nimi było nie tak.

Linki:
                                  Kompleksowa naprawa, obsluga i serwis samochodów osobowych i dostawczych. Zapraszamy

http://dobrymechanik.net/mechanicy/l...-michalak.html
                                  Szkoda, że rozrządu w 1.4 TSI nie chcą wymienić
                                  Pozdrawiam,
                                  Andys

Komentarz

• witachu
                                    L&K
                                    • 2011
                                    • 1319

czy ktoś wie gdzie w Łodzi można zrobić próbę ciśnieniową układu chłodzenia(nie klimatyzacji) na wykrycie nieszczelności w układzie?

(znajdź również na fb)

Komentarz

• jamesbondzio
                                      L&K
                                      • 2009
                                      • 1174
                                      • Octavia III (5E3)
                                      • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

Też bym takową próbe chciał wykonać....
                                      kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
                                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

• witachu
                                        L&K
                                        • 2011
                                        • 1319

jamesbondzio, ja troche szukalem w necie ale nic konkretnego nie znalazłem ;/ może ktoś podpowie gdzie szukac w Łodzi czegoś takiego

(znajdź również na fb)

Komentarz

• jamesbondzio
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1174
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

witachu, a pytałeś w ASO z ciekawości czy robią i za ile?

Komentarz

• witachu
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1319

jamesbondzio, pytałem mojego mechanika, który kiedys pracował w ASO a teraz ma swój własny warsztat, to kiedys podobno mieli takie urządzenie u Bednarka ale też nie było łatwo się doprosić. pewnie ze względu na to ze woleli nabic więcej kasy przez wymiane wszystkiego co mozliwe łacznie z uszczelką pod głowica niz zbadac i wymienic wezyk itp Ja sam osobiście jeszcze nie byłem w zadnym ASO. ale z ciekawości podjade w wolnej chwili. na sląskiej przy dworu PKP Łódź Chojny jest warsztat który zajmuje sie chłodnicami i wszystkim co z ukladem chłodniczym związane ale czy mają takie urządzenie to nie wiem. sam tez nie miałem z nimi do tej pory doczynienia. mam blisko do nich to popytam może coś sie dowiem

(znajdź również na fb)

Komentarz

• kontakt.pl
                                              Drive
                                              • 2008
                                              • 62
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

ktoś może korzystał lub posiada wiedzę na temat poniższego serwisu

Komentarz

• jarecki2000
                                                Ambiente
                                                • 2011
                                                • 119

Drodzy forumowicze,

Z racji, iż temat skupia się na terytorium Łodzi, chciałbym się zapytać o sklep z częściami http://www.skodaczesci.pl/firma/

Czy ktoś z was korzystał z ich usług? Jakiej jakości są części? Pytam się tutaj, gdyż na założony przezemnie temat temat na forum nikt nie odpowiedział :-) a zależy mi na waszej opinii.

Komentarz

• jamesbondzio
                                                  L&K
                                                  • 2009
                                                  • 1174
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

jarecki2000, kupowałem tam kiedyś częśći ale tylko osobiście , nie wysyłkowo.
                                                  Towar mieli OK, ale brałem zawsze sprawdzonych producentów lub ORI.
                                                  sklep jak sklep, nic szczególengo, czasami drożej ...czasami taniej.
                                                  faktem jest że mają spory wybór.

Komentarz

• endryu
                                                    RS
                                                    • 2006
                                                    • 3778
                                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ale po dzisiejszym pożarze w Polmozbycie w Łodzi, gdzie mieści się ten sklep to chyba niestety nie wiele po nim pozostanie :!:
                                                    O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                                                    O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                                                    =================================================

Komentarz

Pracuję...